Tag Archives: built

7

Future Factories

The Future Factories Live Project was tasked with addressing the question of collaboration between makers in the context of the emergence of new industries and modes of work in arts, crafts and manufacturing. The clients provided two distinct issues; firstly, how to encourage collaboration among makers and craftspeople, secondly, how to improve the use and development of historic industrial spaces turned to new use. We were provided with Live Works as a space to work within and were invited to exhibit our work and ideas as part of Sheffield Design Week 2016. Our response was an adaptable exhibition to facilitate the meeting, conversations and events that facilitate connections between makers, as well as a smart phone application that created a dispersed network of individuals linked through their common interests and productions.

Side wall - Port

Migrant Narratives Exhibition

Narrating stories of these migrant journeys and the illicit crossing of borders, this project visualises the continent from the perspective of those who inhabit its edges and those who are in transit .

File_000 (1)

Foodhall

Helping develop a social and educational venue serving food that would have otherwise gone to waste.

Thank You

The Pitsmoor Adventure Playground

The ongoing endeavor to develop and enhance the adventure playground for the local community of Pitsmoor.

Volunteer participation during the construction of the Volunteer Hub

Volunteer Hub, Hulme Community Garden Centre

Designing and building a sheltered area using recycled materials with the volunteers of the Hulme Community Garden Centre.

Douglas Fir Structure

Ecclesall Woods – Celebrating Timber Construction

To design and build a new roof structure, cladding system and interior fittings for a small existing kitchen/office at the Sawmill site.

DSC_0510

Sustainable Timber Innovation Centre

The design and prototype build of STIC at Ecclesall Woods Sawmill.

Construction Grid

Gateway to Ecclesall Woods

Design and construction of The Retreat and a Walkway Design